文一考研,河南大学MBA辅导培训中心
河南大学MBA考研辅导班联系方式
历年真题
您当前位置:主页 > 历年真题 > 郑州MBA培训整理:MBA英语真题阅读理解

郑州MBA培训整理:MBA英语真题阅读理解

文章作者:河南在职研究生网    发布时间:2018-09-05    点击次数:
郑州MBA培训整理:MBA英语真题阅读理解
You′re busy filling out the application form for a position you really need. Let′s assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isn′t it tempting to lie just a little, to claim on the form that your diploma represents a Harvard degree? Or that you finished an extra couple of years back at State University? More and more people are turning to utter deception like this to land their job or to move ahead in their careers, for personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university.
 
Registrars at most well-known colleges say they deal with deceitful claims like these at the rate of about one per week. Personnel officers do check up on degrees listed on application forms, then. If it turns out that an applicant is lying, most colleges are reluctant to accuse the applicant directly. One Ivy League school calls them “impostors (骗子)” ; another refers to them as “ special cases”。 One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says that these claims are made by “no such people”。 To avoid outright (彻底的) lies, some job-seekers claim that they “ attended” or “ were associated with” a college or university. After carefully checking, a personnel officer may discover that “attending” means being dismissed after one semester. It may be that “being associated with” a college means that the job-seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the century-that′s when they began keeping records, anyhow. If you don′t want to lie or even stretch the truth, there are companies that will sell you a phony diploma.
 
One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of nonexistent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from “Smoot State University”。 The prices increase rapidly for a degree from the “University of Purdue”。 As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.
 
1. The main idea of this passage is that ______.
 
A. employers are checking more closely on applicants nowB. lying about college degrees has become a widespread problemC. college degrees can now be purchased easilyD. employers are no longer interested in college degrees2. According to the passage, “special eases” refers to cases that ______.
 
A.students attend a school only part-timeB. students never attended a school they listed on their applicationC. students purchase false degrees from commercial firmsD. students attended a famous school3. We can infer from the passage that ______.
 
A. performance is a better judge of ability than a college degreeB. experience is the best teacherC. past work histories influence personnel officers more than degrees doD. a degree from a famous school enables an applicant to gain advantage over others in job competition4. This passage implies that ______.
 
A. buying a false degree is not moralB. personnel officers only consider applicants from famous schoolsC. most people lie on applications because they were dismissed from schoolD. society should be greatly responsible for lying on applications5. The word “phony” (Para. 2) means ______.
 
A. thoroughC. falseB. ultimateD. decisive【答案与解析】:
 
1. B。文章第一段简要概述了求职人员在求职过程中对自己的学历弄虚作假这一社会现象,然后在第二、三段分别给出一些具体的例子进行说明,所以B正确。,2. B。由第二段中前半部分的If it turns out that an applicant is lying…school calls them “impostors”;another refers to them as “special cases”可知,imposters和special cases指的都是编造虚假学历,所以B正确。
 
3. D。由文章第一段倒数第二句中的for personnel officers,like most Americans,value degrees from famous schools可知,名牌大学的毕业生在求职过程中比其他人有优势,所以D正确。
 
4. D。文章讲述的是在简历中对学历弄虚作假这一问题,同时也指出,问题出现的原因是大家都很看重学历,特别是名牌大学的文凭,由此可知,这是一种社会现象,全社会对此都负有责任,所以D正确。
 
5. C。该词所在句意为“如果你不想撒谎又不愿和盘托出,会有公司愿意卖给你____文凭”,再结合下文提到的售卖假文凭的公司的情况可知,C(假的)正确。thorough意为“彻底的”,ultimate意为“最终的”,decisive意为“决定性的”,均排除。